Balatonkenesei tábor 2018. II. turnus - beszámoló

Elérkezett a várva várt nap! Megszokott helyszínünkön a rókusi Tesco parkolójában találkoztak a táborlakók és pedagógusaik, hogy 8 órakor együtt indulhassunk Balatonkenese felé.

Az idei szeszélyes időjárás ellenére is sikerült minden eltervezett programunkat megvalósítani. Strandoltunk, kirándultunk, játszottunk versengtünk. A balatonkenesei strandra telepített vízivilágban és kondiparkban, pedagógusaikkal együtt ügyességi feladatokat teljesíthettek a gyerekek. Ezen kívül minden nap, ismétlődő sportversenyeken, bajnokságokon (asztalitenisz, strandröplabda, labdarúgás, aquatlon, stb.), kreatív vetélkedőkön (plakátrajz, homokművész, aszfaltrajz, stb.) bizonyíthatták tehetségüket, ügyességüket, kitartásukat. Akiknek a mozgásból még mindig nem volt elég, elmehettek közös, tanár-diák kocogásra is.

Hűvösebb napokon karkötőket fonhattak, csomózhattak, makramézhattak, táskabojtokat, dekupázs technikával díszített kavicsokat készíthettek az ügyes gyermekkezek.

A gazdag tábori programokon túl a gyermekek egy rövidebb sétát tehettek a kenesei Soós- hegyre, ahol a Tatárlikak után a kilátóból megtekinthették a Balaton szépségét.

Táborozóink ismét egy egész napos, kiránduláson, túrán is részt vehettek. A Tihanyi-félszigetre a Kelén nevű hajóval utaztunk, ott a kijelölt túraútvonalon haladva érintettük a Kis erdő tetőt, megcsodálhattuk a Külső-tó szépségét. A Belső-tóhoz érve megpihentünk. Ezután felsétáltunk az apátságig, a túránk teljesítését jutalom fagylaltozás követte. A visszautat is a Kelén nevű hajóval tettük meg Balatonkeneséig.

A száguldozás sem maradhatott ki, amit a balatonfűzfői bob-pálya lejtőin valósítottunk meg, ötvözve a sherpa kalandparkkal és hintókázással.

A táborozás elengedhetetlen részét képezte a tábortűz. Természetesen a szalonnasütés csábító illata és íze minden gyermeket vonzott.

A táborozás végén tartottuk a táborzáró értékelésünket, eredményhirdetést. A turnusvezető kiosztotta az okleveleket, emléklapokat, díjakat, ajándékokat. Az emléklapok dedikálása biztosította a gyerekeknek, hogy egy életre szóló barátság, kapcsolatot maradjon fent közöttük.

Zárásként zenés-táncos mulatozás következett, jó hangulatban, sok nevetéssel.

Mindezért sokat dolgoztak, nélkülük nem jöhetett volna létre: Katona Réka, Csanádi Ildikó, Molnár Zsolt, Varga Viktor, Tőke Anita, Dorka Péter

 

A turnusról készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg!