Balatonkenesei tábor 2018. III. turnus - beszámoló

Balatonkenesei tábor 3. turnusa 2018. július 12-21-ig tartott. Kíváncsian vártuk a találkozást a visszatérő és az újonnan érkező gyerekekkel.

A tábor elfoglalása után bemutatkoztunk, beszélgettünk, megismerkedtünk egymással. Az időjárás kegyes volt hozzánk, nem akadályozta, nehezítette terveink megvalósítását. Nagyokat tudtunk strandolni, sok örömet, élményt hozott programjaink, versenyeink, valamint a strandra telepített vízivilágban és a kondiparkban szervezett ügyességi feladatok lebonyolítása. Ismét túráztunk a Tihanyi-félszigeten, ahová vízibusszal jutottunk el. Ott a kijelölt túraútvonalon haladva érintettük a Kis erdő tetőt, megcsodálhattuk a Külső-tó szépségét. A Belső-tóhoz érve megpihentünk. Ezután felsétáltunk az apátságig, a túránk teljesítését jutalom fagylaltozás követte. A visszautat is vízibusszal tettük meg Balatonkeneséig.

A táborozás ideje alatt a gyermekek szervezett – többnyire folyamatos, mindennap ismétlődő- sportversenyeken, bajnokságokon (asztalitenisz, strandröplabda, labdarúgás, aquatlon, sor- és váltóverseny, stb.), kreatív vetélkedőkön (plakátrajz, homokművész, aszfaltrajz, Balaton kvíz, stb.) bizonyíthatták tehetségüket. Voltak tanár-diák bajnokságok, és akiknek kedvük volt, több alkalommal kocoghattak egy-egy pedagógussal. A száguldozás sem maradhatott ki, amit a balatonfűzfői bob-pálya lejtőin ismerhettek meg a gyermekek, ötvözve a sherpa kalandparkkal, hintókázással. A táborozás elengedhetetlen részét képezte a tábortűz szalonnasütéssel, és a derűs hangulatú „Ki mit tud".

Az utolsó napon a táborzáró értékelés, eredményhirdetés részeként a turnusvezető oklevelekkel, díjakkal, ajándékokkal értékelte a gyerekek teljesítményeit, majd minden táborozó emléklapot is kapott az együtt töltött tíz nap emlékére. Ezekre aztán óriási lelkesedéssel gyűjtötték egymás aláírásait.

Utolsó programként zenés-táncos mulatozást rendeztünk, a táborozás alatt készített képek vetítésével fűszerezve. Jó hangulatban, nagyokat kacagva, néha elérzékenyülve nézték végig az együtt szerzett élmények megörökített pillanatait.

A hazautazás napja a hosszas búcsúzkodások napja volt, sok-sok cím, telefonszám stb. került átadásra. És persze az elmaradhatatlan ígéret: „Jövőre veletek ugyanitt!!!"

Felügyelő pedagógusok: Lukácsné Csávás Zsuzsanna, Tőke Anita, Bánfi Péter, Szivák Zoltán, Varga Viktor. Turnusvezető: Dorka Péter

 

A turnusról készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg!