Balatonkenesei tábor 2018. V. turnus - beszámoló

A Balatonkenesei tábor ötödik turnusa 2018. július 30-án indult a TESCO parkolójából.

Dél körül már a táborban voltunk. A gyerekek hamar belakták a szálláshelyet. Színeket adtunk a csoportoknak, így könnyen ment az ismerkedés. Rögtön megtartottuk a tábornyitót, a baleset és tűzvédelmi oktatást. Szép időnk volt, ezért már az első napon is tudtunk strandolni. Este a csoportok saját költésű vidám dallal, versikével mutatkoztak be.

Szerencsére mindennap le tudtunk menni a strandokra. Amikor a táborban voltunk folyamatosan zajlottak a sportversenyek: csocsó, foci, ping-pong, tollas, dobáló stb. Meghirdettük a szobák közötti tisztasági versenyt is. Nagy sikere volt a vízbomba röplabdának, a vízi ügyességi versenynek, az iszapszobrászatnak, az aszfalt rajzversenynek is. A Balaton vetélkedőn a filmben szerzett ismereteket kellett felidézni. Aki minél több tábori eseményben részt vett, Balaton próba keretében matricát gyűjthetett, amiért ajándékok jártak.

Reggelente zenés torna vagy futás között lehetett választani. Minden reggel apró ajándékokért kvíz kérdésekre kellett válaszolni, amik valamilyen módon kapcsolódtak a táborozáshoz.

gész napos kirándulást Balatonfüredre tettünk. A várost kisvonattal néztük meg. A Lóczy barlangba váltva jutottunk be, így többen feljutottak a kilátóba is.

Nem maradhatott el a Balatoni Bob látogatása sem. Néhányan felmerészkedtek a 360 fokban forgó szerkezetre is, céloztak a festékes golyókkal, játszottak a játszótéren és a kalandparkban.
Egyik este sétahajón csodálhattuk a balatoni naplementét, a vízről tükröződő esti fényeket.

A programok között szerepelt még hajóvadászat, ügyességi vetélkedő, akadályverseny.

A számháború több fordulóban zajlott a színek, csoportok között.

Sikeres volt a fodrász, smink és divatbemutató is.

Kora délutánonként alkotni is lehetett. Ajándéknak saját készítésű kulcstartót, fűzött karkötőt, hűtő mágnest, festett képeket készítettek és vihettek haza a gyerekek. Legtöbben a levendulapárnát készítették el.

A táborzárót ki mit tud gálaműsorral színesítettük. A végén különböző címeket adtunk, minden táborlakó emléklapot és ajándékot kapott.

A hazautazás délelőttjén búcsúzóul még fürödni lehetett és közösen fagylaltoztunk is.

Hamar eltelt a 10 nap reméljük, hogy sokan kötöttek új ismeretséget, barátságot, amit fenntartanak később is.

Köszönet a turnust segítő pedagógus csapatnak. Ők: Áchim Mónika, Baranyiné Mészáros Edit, Istókné Oláh Ágnes, Varró Anna, Drágity Dusán

Táborvezető: Tarjánné Kádár Piroska

 

A turnusról készült képeket IDE kattintva tekinthetik meg.